Tarte Tartin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Vet een quicheschaal dun in met .
- Verdeel 75 gram in vlokjes op de bodem van de schaal.
- Meng drie theelepels door de en stooi dit over de in de schaal.
- De niet schillen maar alleen wassen. (zoek bijvoorkeur met een mooi rood kleurtje) Snijdt de applelen doormidden en verwijder de klokhuizen.
- Wel de door ze even op te koken en giet ze na 5 minuten af.
- Laat ze uitlekken.
- De halve in partjes snijden, maar zorg ervoor dat ze er wel als een halve appel uit blijven zien.
- Leg de met de bolle kant naar beneden in de schaal met het /kaneelmengsel.
- Verdeel de ertussen Schuif de vorm in het midden van de oven en in ca. 45 minuten de appels in het suikermengsel goudbruin laten worden (= karamelliseren) Terwijl de appels staan te garen kan je het deeg maken.
- Zeef boven een kom de .
- Doe er de rest van de in vlokjes erdoor.
- Voeg de , , , cardamom, 1 theelepel , , en 1 tot 1,5 theelepel koud water toe.
- Kneed dit met een kole hand tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
- Als de tijd verstreken is schaal met uit de oven halen en wat laten afkoelen Leg op het aanrecht huishoudfolie (2 stukken van ongeveer 45 cm.) boven elkaar zodat je een mooi vierkant krijgt.
- Strooi hierop wat .
- Deeg erop leggen, er wat overheen strooien.
- Deeg uitrollen tot een lap, Iets groter dan de doornee van je schaal.
- Pak de lap deeg tesamen met het huishoudolie en leg dit over de schaal.
- Stop zijkante van de een beetje in met het deeg.
- Zet de taart nogmaals in het midden van de oven en laat hem nog 20 minuten bakken tot hij er mooi goudbruin uitziet.
- Haal de taart uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen.
- Zonodig deeg van de zijkant in de schaal lossnijden.
- Als je het vergeet ook niet erg dan liggen de appels op een soort plateau.
- Dat staat ook erg mooi en je heb vooraf wat te snoepen.
- Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen om, even voorzichtig schudden en zie daar staat die heerlijke taart.
- Het lijkt heel veel werk maar in de praktijk valt dit enorm mee.
- Ook lijkt hij ingewikkelt maar in werkelijkheid is het een makkie.
- Het lekkerste is hij als je hem lauwwarm serveert met creme fraise.
- Als nagerecht kan ook, bijv.
- met een bolletje ijs.
- Varieren kan met een deel halve perziken (zelfs uit blik).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tarte Tatin450m
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Tarte au Citron41u
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Tarte-tatin41u15m
-
Recept
Taart Appel Tarte Tatin42u50m
Variaties op Tarte Tartin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin) | 1 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 568 kcal | 28% | 2272 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 37 g. | 41% | 148 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |