Tarte Tatin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Tarte tatin recepten
- Bereiden
- Kookboek van trails
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- In een vuurvaste vorm op het fornuis de boter smelten.
- toevoegen.
- Even tot gladde massa roeren.
- Dit moet je doen in de vorm die daarna ook de oven in gaat.
- in 4 parten snijden, klokhuis verwijderen en schillen.
- met bolle kant naar onder in de vorm leggen.
- erover.
- Ongeveer 20 minuten op een gemiddeld vuur tot de /boter begint te caramelliseren (goudbruine kleur).
- Vuur uit en lap deeg erover.
- Teveel aan deeg aan de zijkanten instoppen.
- Ongeveer een half uur in de oven op ± 200-225º C (is bij mij stand 4).
- Uit oven halen en na 5 minuten omdraaien (groot bord op de bakvorm en draaien; wel voorzichtig want is erg heet).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tarte-tatin41u15m
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Taart Appel Tarte Tatin42u50m
-
Recept
Tarte Tatin450m
-
Recept
Tarte Jeanne440m
-
Recept
Tarte au Citron41u
Variaties op Tarte Tatin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tarte Tatin | 3 | Hartige taarten |
Taart Appel Tarte Tatin | 1 | Taart en gebak |
Tarte tatin met ananas en chilisiroop | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 260 kcal | 13% | 2080 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 17% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |