Tarte Tatin

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Maak het klaar en zet het vast in de koelkast.
  4. Zeef de boven de kom.
  5. Voeg alle ingrediënten toe en kneed met de hand tot een stevig .
  6. Laat een uur opstijven in de koelkast.
  7. Rol het vlak voor gebruik dun uit op een met bestoven aanrecht.
  8. Bereiden:
  9. Schil de , snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit.
  10. Doe de in een rond, ovenvaste schaal of vaste taartvorm (geen springvorm ofzo!) en leg daar de op in plakjes.
  11. Zet dit vast in de oven tot de gesmolten is.
  12. De moet nog licht van kleur zijn.
  13. Leg de met de bolle kanten naar beneden in de ovenschaal op de .
  14. Schep wat van het - mengsel over de appeltjes en zet de schaal nog eens in de oven ongeveer 5 minuten.
  15. De appel moet wat droger worden, maar niet echt bruin.
  16. Af en toe even de oven induiken en het - mengsel over de scheppen. (Nu het uit rollen.) Haal de schaal na die 5 minuten uit de oven.
  17. Leg de uitgerolde lap over de appel en druk de lap aan de zijkanten naar beneden, de vorm in, om de heen.
  18. Bak dit geheel in 20 minuten af in de oven tot het goudbruin is.
  19. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm, maar niet langer!
  20. Keer de taart om op een taartbord, liefst met opstaande rand.
25
25
25

Variaties op Tarte Tatin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tarte Tatin
VariatieAantalGang
Tarte Tatin3Hartige taarten
Tarte tatin maar dan anders1Nagerechten
Tarte tatin van appel met bacon1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, deeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
514 kcal
25%2056 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tarte Tatin