Voeg alle ingrediënten toe en kneed met de hand tot een stevig .
Laat een uur opstijven in de koelkast.
Rol het vlak voor gebruik dun uit op een met bestoven aanrecht.
Bereiden:
Schil de , snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit.
Doe de in een rond, ovenvaste schaal of vaste taartvorm (geen springvorm ofzo!) en leg daar de op in plakjes.
Zet dit vast in de oven tot de boter(100 gram)(50 gram) gesmolten is.
De boter(100 gram)(50 gram) moet nog licht van kleur zijn.
Leg de appels(6) met de bolle kanten naar beneden in de ovenschaal op de suiker(100 gram).
Schep wat van het suiker(100 gram)-boter(100 gram)(50 gram) mengsel over de appeltjes en zet de schaal nog eens in de oven ongeveer 5 minuten.
De appel moet wat droger worden, maar niet echt bruin.
Af en toe even de oven induiken en het suiker(100 gram)-boter(100 gram)(50 gram) mengsel over de appels(6) scheppen. (Nu het deeg(1 stuk) uit rollen.) Haal de schaal na die 5 minuten uit de oven.
Leg de uitgerolde lap deeg(1 stuk) over de appel en druk de lap aan de zijkanten naar beneden, de vorm in, om de appels(6) heen.
Bak dit geheel in 20 minuten af in de oven tot het deeg(1 stuk) goudbruin is.
Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm, maar niet langer!
Keer de taart om op een taartbord, liefst met opstaande rand.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter, deeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.