Tarte tatin met ananas en chilisiroop

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm 200 gram in 250 mililiter water op laag vuur tot siroop.
  2. Voeg de aan de siroop toe.
  3. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
  4. Zeef de siroop.
  5. Snijd de helft van de in stukjes en roer door de siroop.
  6. Laat afkoelen en bewaar op een koele plek.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  8. Snijd 4 ringen van de .
  9. Verwijder met een scherp mesje de harde binnenkant en de "oogjes".
  10. Laat 75 gram op laag vuur smelten en licht-bruin kleuren en schenk het voorzichtig in de vormpjes.
  11. Leg in elk vormpje een ananasring.
  12. Bedek de ringen met een plakje bladerdeeg.
  13. Stop het deeg tussen de en de rand goed in.
  14. Prik het deeg in met een vork.
  15. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat ze even afkoelen en keer ze om on 4 dessertborden.
  17. Serveer de ananastaartjes (lauw) warm of op kamertemperatuur.
  18. Leg er een bolletje vanilleijs op en schenk er wat chilisiroop overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vanilleroomijs
  • roomboterbladerdeeg en vanilleroomijs is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboterbladerdeeg en vanilleroomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
291 kcal
14%1164 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
68 g.
76%272 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tarte tatin met ananas en chilisiroop