Tarte tatin met perzik
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Tarte tatin recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Begin met de vulling.
- Dompel de in kokend water.
- Giet ze af, trek de velletjes eraf en snijd ze doormidden.
- Strooi de suiker in een zware ovenvaste koekenpan van 25 cm doorsnede.
- Zet de pan op laag vuur en wacht tot de suiker donkerbruin kleurt.
- Roer de suiker niet om, schud hooguit de pan heen en weer.
- Haal na het karameliseren de pan van het vuur en laat er 25 gram inglijden.
- Leg de halve met de bolle kant op de karamel, schuif ze dicht tegen elkaar aan en vul de opningen met de stukjes .
- Leg de rest van de er in klontjes op en besprenkel de met de .
- Zet de pan weer op laag vuur.
- Rol het deeg uit (iets groter dan de pan).
- Drapeer het deeg over de en stop het bij de randen in.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt .
- Laat het deeg 20-25 minuten bruin worden en rijzen in een voorverwarmde oven op 190 graden C.
- Haal de taart uit de oven en zet hem 5 minuten weg.
- Keer hem om op een schaal en serveer met en of ijs.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 578 kcal | 28% | 2312 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 67 g. | 25% | 268 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |