Tartelettes met citroencrème

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de citroencrème:

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten voor het snel door elkaar.
  3. Wikkel het in huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
    Vet de taartvormpjes in met .
  4. Rol het uit (o,5 cm dik)
    Bekleed de vormpjes met het en bak de tartelettes in 6 minuten lichtbruin en gaar.
    Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
    Breng voor de citroencrème het citroensap met de aan de kook.
    Voeg al roerende de koude blokjes toe.
  5. Lat de saus kort koken en haal dan de pan van het vuur.
  6. Voeg de toe en roer alles nog eens goed door.
  7. De citroencrème moet lekker stevig zijn
    Laat de crème even afkoelen en vul dan de tartelettes ermee.
  8. Laat alles volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  9. Serveer koud
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, roomboter, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Tartelettes met citroencrème heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 3 recensies
RESET

Het recept is inderdaad niet goed uit te voeren. Met veel kunst en vliegwerk het deeg in de vorm gekregen. (bloem toevoegen en dan snel uitrollen met veel bloem op het werkvlak en op de deegroller). E... Lees reactie
Liesbeth 24 januari 2016
Verhoudingen kloppen totaal niet. Het deeg plakte van alle kanten. Kon het niet rollen of uitsteken. In de oven zakte het als een pudding in elkaar. Deze verhouding gebruik ik vaker bij wafels 70:70... Lees reactie
Lars 1 december 2015
Geen idee waarom dit recept zoveel sterren heeft maar er klopt niet veel van. Bij de ingrediënten missen dingen bij de citroencreme en de verhoudingen in het deeg zijn ook discutabel
Yumi 2 juli 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
330 kcal
16%1320 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tartelettes met citroencrème