Tartiflette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden. 1.
  2. wassen en ongeschild in gezouten water 15 min laten koken. 2.
  3. verhitten en de op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
  4. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft. 3.
  5. De beetgare pellen en in plakken snijden. 4.
  6. Een ovenschoten beboteren en de helft van de aardappelen op de bodem verdelen.
  7. Hierover de helft van het ui/spekmengsel verdelen, vervolgens de rest van de aardappelen en opnieuw een laag ui/spek.
  8. Kruiden met peper en de geperste .
  9. De en de erover gieten.
  10. De reblochon overlangs doorsnijden, zodat je twee schijven krijgt.
  11. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven. 5. 20 min in het midden van de oven bakken, de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
  12. Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tartiflette

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tartiflette
VariatieAantalGang
Tartiflette5Ovenschotels
Tartiflette met bacon1Voorgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tartiflette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Wij hebben het genoegen gehad om maaltijd volgens dit recept te mogen nuttigen op een fraai landgoed in de buurt van Dalfsen. De Reblochon was daartoe uit de Haute Savoie meegenomen en het werd geserv... Lees reactie
Jacques Dekker 13 februari 2013
Heerlijk en makkelijk zelf te maken. Voor het eerst gegeten in Annecy, was gelijk verkocht. Reblochon is hier erg duur, dus gewoon even naar de kaasboer gaan voor een gelijkwaardige vervanger. Welke ... Lees reactie
Ron 16 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%726 kcal
Vetten
10 g.
14%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tartiflette