Tempe goreng tepung (gebakken tempe in een meelbeslagje
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van leoniepoth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Snijd de tempe in dunne plakken van circa 4x7 cm.
- Maak van de fijngestampte , meel en een soepel beslag door het al roerend beetje bij beetje toe te voegen.
- Vervolgens gaat de geknipte erbij.
- Nu ruim olie in de wok doen en deze goed heet laten worden en op temperatuur houden.
- Even voor het bakken, de plakken tempe door het meelbeslag halen en voorzichtig in de wok doen.
- Het eerste plakje lichtbruin en krokant bakken en proeven op smaak; het beslag kan eventueel nog op smaak gebracht worden.
- Als de smaak goed is kan de rest van de tempe in een betrekkelijk snel tempo lichtbruin en krokant gebakken worden.
- Goed uitlekken op wat bakpapier is raadzaam.
- De tempe blijft niet lang krokant en is het lekkerst vlak na het bakken.
- Om de tempe enigszins weer krokant te krijgen legt men de plakjes circa 20 minuten in een matig (voor-)verwarmde oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng tempé (pittig gekruiden tempe)445m
-
Recept
Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe41u5m
-
Recept
Sambal Ajam Goreng Kalasan (een sambal voor de gebakken kip)445m
-
Recept
Bregedel (gebakken aardappelballetjes gekruid met gebakken uitjes)440m
-
Recept
Saté jamur goreng renyah (saté van champignons in een jasje)430m
-
Recept
Sambal Goreng Tempeh430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 824 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |