Terong isi oedang (aubergines gevuld met garnalen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Splits het ei.
Was de , ontdoe ze van kraagje en steel en snijd ze overlangs in tweeën.
Leg de stukken 15 minuten in kokend water.
Hol ze voorzichtig uit en snijd het vruchtvlees fijn.
Smelt de helft van de en fruit daarin de en de knoflook op een niet te hoge warmtebron.
Voeg het gehakte vruchtvlees, beschuitkruimels, , , , en garnalen toe.
Schep het geheel goed door elkaar.
Vul met het mengsel de auberginehelften en plaats deze in een beboterde vuurvaste schaal.
Smelt de rest van de en meng het broodkruim erdoor.
Verdeel het mengsel over de .
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zet het gerecht gedurende 30 minuten in de oven om gaar te worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng oedang (pittig gekruide garnalen uit de Javaanse keuken)440m
-
Recept
Oedang Goreng415m
-
Recept
Oedang goutjap (gamba's in een milde tomatensaus)425m
-
Recept
Kabeljauw met garnalen en frisromige citroensaus420m
-
Recept
Snoekbaars met bospeen, mosselen en garnalen445m
-
Recept
Salade van rode wijnasperges met Hollandse garnalen450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 137 kcal | 6% | 548 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |