Terrine van gestoomde makreel en zeekraal

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de .
  2. Breng een pan lichtgezouten water aan de kook, houd steeds een paar spinazieblaadjes aan de steeltjes vast en houd ze ca 20 seconden in het kokende water zodat ze netaan zacht zijn.
  3. Dep de blaadjes droog met keukenpapier en breek de steeltjes eraf.
    Was de zeekraal en verwijder de worteltjes.
  4. Blancheer de zeekraal 2 minuten in het kookwater van de , laat ze uitlekken, spoel ze koud en laat ze wederom uitlekken.
  5. Hak de zeekraal in kleine stukjes.
  6. Was het halve pepertje, snijd het in ragfijne reepjes en verwijder daarbij de evt nog aanwezige zaadjes.
    Bekleed een kleine cake-, of terrinevorm (inh. 1 ltr) met plastic folie en druk driekwart van de spinazieblaadjes stevig tegen de kant.
  7. Laat een stukje van de blaadjes over de rand hangen.
  8. Maak de makreel schoon, verwijder heel zorgvuldig alle graten en doe de stukken makreel in een keukenmachine, samen met de , roomkaas, , citroenschil, , en en maal alles zo glad mogelijk.
  9. Breng de massa op smaak met en en spatel er de zeekraal, pepertje en foreleitjes door.
  10. Schep de massa in de vorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  11. Vouw de overhangende stukjes over de makreelmassa en dek ook de bovenkant netjes af met de rest van de spinazieblaadjes.
  12. Dek het geheel af met plastic folie en zet de vorm minstens 6 uur in de koelkast.
    Stort de terrine op een mooie schaal en verwijder het folie.
    Serveer de terrine in z'n geheel bij een koud buffet of in plakken als voorgerecht.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en roomkaas met knoflook
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomkaas met knoflook is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gestoomde makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
342 kcal
17%1368 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Terrine van gestoomde makreel en zeekraal