Thaise biefstuksalade
- Herkomst Thailand
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van stokpopje1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Was de .
- Droog goed af met keukenpapier en smeer ze in met de patak.
- Als de wat te droog is, vermeng er dan een beetje door.
- Leg ze te rusten in de koelkast, gedurende 1 a 2 uur.
- Haal ze eruit en laat ze rustig op kamertemperatuur komen.
- Dit om te voorkomen dat ze koud de pan in gaan en “schrikken” en daardoor taai worden.
- Bak ze aan beide kanten hooguit 1½ minuut in een mengsel van 3 eetlepels en 2 eetlepels .
Neem ze daarna uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. (Je kunt ze zo ook een dag van tevoren klaar maken). - Ze zijn nu nog rood van binnen (wat zo hoort het maar voor liefhebbers van rosé kun je ze beter iets langer laten gaan).
Schil de en snijd deze in grove stukken. - Schil de rode en snijd deze in ronde ringen.
Snijd de bosui in reepjes. - Snipper de rode .
In een kommetje de , de , de , de , de tot dressing roeren. - Er kan verse koriander door voor de liefhebbers! (Sommigen vinden dit echter erg vies, dus houd daar rekening mee).
Leg nu de sla op een mooie platte schaal en meng daar doorheen de en de rode . - Leg bovenop de en giet de dressing erover heen.
- Bestrooi met bosui en eventueel verse koriander of sesamzaad.
Je kunt de ook eerst in de dressing doen. - Voeg daarna de sla, , de en de bosui toe en verdeel over 2 kommen.
Ook erg smakelijk.
Je kunt eindeloos variëren met dit basisrecept.
Ook lekker om te maken
Variaties op Thaise biefstuksalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Thaise biefstuksalade | 1 | Maaltijdsalades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- curry, vissaus, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 184 kcal | 9% | 736 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |