Thaise nasi
- Herkomst Thailand
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- 1 reviews
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
- Voeg de toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Laat de zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
- Snijd de in reepjes.
- Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels wokolie en de .
- Pel en snijd de in kleine partjes.
- Rasp de schil van 1 limoen en pers uit.
- Snijd de andere limoen in 4 partjes.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden.
- Voeg een scheutje wokolie toe en wok de biefstukreepjes en de partjes ui ca. 3 minuten.
- Schep de kruidenmix (uit het pakje), de limoenrasp en het limoensap erdoor en wok deze 1 minuut mee.
- Schep dan de erdoor en wok nog 3 minuten.
- Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen en geef er een partje limoen bij.
- Variatietip:
- Vervang de door 250 gram gekookte gepelde garnalen.
- Wok de garnalen niet mee maar voeg ze tegelijk met de toe.
- Bestrooi de nasi met reepjes (Thaise)basilicum of munt.
- Garneertip:
- Zet gebakken uitjes, sambal, sojasaus, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
- Geef er kort gewokte groenten (zoals (Shanghai) paksoi of Chinese kool) bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Thaise nasi
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Thaise Nasi Goreng | 4 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Thaise nasi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1510 kcal | 75% | 6040 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 84 g. | 32% | 336 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |