Thaise nasi

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  2. Voeg de toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  3. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  4. Laat de zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
  5. Snijd de in reepjes.
  6. Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels wokolie en de .
  7. Pel en snijd de in kleine partjes.
  8. Rasp de schil van 1 limoen en pers uit.
  9. Snijd de andere limoen in 4 partjes.
  10. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden.
  11. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de biefstukreepjes en de partjes ui ca. 3 minuten.
  12. Schep de kruidenmix (uit het pakje), de limoenrasp en het limoensap erdoor en wok deze 1 minuut mee.
  13. Schep dan de erdoor en wok nog 3 minuten.
  14. Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen en geef er een partje limoen bij.
  15. Variatietip:
  16. Vervang de door 250 gram gekookte gepelde garnalen.
  17. Wok de garnalen niet mee maar voeg ze tegelijk met de toe.
  18. Bestrooi de nasi met reepjes (Thaise)basilicum of munt.
  19. Garneertip:
  20. Zet gebakken uitjes, sambal, sojasaus, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
  21. Geef er kort gewokte groenten (zoals (Shanghai) paksoi of Chinese kool) bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.
25
25
25

Variaties op Thaise nasi

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Thaise nasi
VariatieAantalGang
Thaise Nasi Goreng4Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Thaise nasi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Jammer dat Conimex de kruiden voor Thaise nasi niet meer maakt/verkoopt. Het was heel handig met aparte kruiden voor de marinade en voor de nasi en heel erg lekker. Weet iemand misschien welke kruiden... Lees reactie
Rob 10 augustus 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1510 kcal
75%6040 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
84 g.
32%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Thaise nasi