Thaise noedelsoep met groenten en garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Bouillon:

Soepgroenten:

Overige:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (20 minuten):
    Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de gember en het citroenblad gedurende 15 minuten trekken.
  2. Voeg aan het eind de en toe.
  3. Verwijder citroenblad en gember.
    Was en snijd de groenten:
    - ui in halve ringen
    - knoflook in plakjes
    - wortel julienne
    - shiitake in plakjes
    - peper in dunne reepjes
    - paksoi in stukken van 1-2 centimeter
    - koriander in snippers
    Snijd de limoen eerst in twee helften en snijd vervolgens één van de twee helften in twee kwarten.
  4. Laat de andere halve intact.
    Kook de noedels.
  5. Doe dit een halve minuut korter dan wordt vermeld in het bereidingsvoorschrift op de verpakking.
    Bereiding (10 minuten):
    Fruit de ui (1,5 minuut).
    Voeg peper en knoflook toe en fruit deze mee (1 minuut).
    Voeg de shiitake paddenstoelen toe en fruit deze mee (1,5 minuut).
    Voeg de wortel toe en fruit deze mee (1 minuut).
    Voeg bouillon en garnalen toe en laat aan de kook komen.
    Voeg de paksoi toe en laat deze even koken (1 minuut maximaal).
    Knijp de halve limoen uit in de soep en voeg zout naar smaak toe.
    Voeg de noedels toe en warm deze op in de bouillon.
    Roer de koriander door de bouillon en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en groentenbouillon
  • bouillon en groentenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • vissaus en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en groentenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon, groentenbouillon, soepgroenten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en groentenbouillon
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Thaise noedelsoep met groenten en garnalen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In een woord geweldig! Dit was echt een van de lekkerste recepten die ik ooit heb klaar gemaakt. Voor wie van de typische thaise smaken houdt is dit een super recept!
living-sin 3 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%304 kcal
Vetten
2 g.
4%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Thaise noedelsoep met groenten en garnalen