Thaise rijstballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar.
Laat de 2 minuten slinken, in kokend water met zout.
Giet het af, spel er koud water over en laat het goed uitlekken.
Druk het vocht eruit en hak de fijn.
Verhit de en fruit hierin de en knoflook.
Voeg de toe en roerbak dit 5 min.
Schep het mengsel in een vergiet, bekleed met keukenpapier, en laat het uitlekken en afkoelen.
Halveer de , rasp van één helft 1 tl van de schil en pers die helft uit.
Verdeel de andere helft in partjes en zet deze apart.
Meng het sjalottenmengsel, citroenrasp, 1 el van het citroensap, , zout en peper door de rijst.
Splits de .
Klop de eidooiers los en schep ze door de rijst.
Meng dit goed en vorm er met je handen stevige balletjes, ter grootte van een walnoot, van.
Leg ze naast elkaar op een met vershoudfolie beklede schaal.
Zet ze 20 min in de koelkast.
Klop het eiwit met zout en peper in een diep bord.
Leg het in een ander diep bord.
Verhit de frituurolie tot maximaal 180 graden.
Rol de balletjes eerst door het eiwit en dan door het .
Frituur ze 5-6 min.
Steek ze aan een prikker en serveer ze warm met de citroenparten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rijstballetjes41u45m
-
Recept
Ham-kaas rijstballetjes430m
-
Recept
Thaise tonijnschuitjes415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 85 kcal | 4% | 1700 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |