Thit Bo Kho (Vietnamees runderstoofpotje)
- Herkomst Vietnam
- Categorie Maaltijdsoepen
- Runderstoofpotje recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de ui en de en hak ze fijn.
- Pel de sjalotjes en laat ze heel.
- Snijd het vanaf het ondereinde in stukken van 5 centimeter.
- Gooi de droge bovenkant weg.
- Plet ieder stuk licht met een hamer of ander zwaar voorwerp.
- Doe 3 eetlepels olie in een zware, wijde en diepe (bij voorkeur anti-aanbak) bakpan en laat de olie boven middelmatige hitte heet worden.
- Voeg de ui, en toe.
- Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten.
- Voeg het toe.
- Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is.
- Haal de pan van het vuur.
- Neem het mengsel en de uit de pan.
- Houd het mengsel (mét sereh) apart en houd de apart.
- Doe de resterende 4 eetlepels olie in de pan en laat de olie boven hoge hitte heet worden.
- Leg zoveel stukken in de pan als er in een enkele laag gaan en laat ze aan alle kanten bruin worden.
- Haal de stukken met een schuinspaan uit de pan.
- Bak alle stukken vlees op deze manier bruin.
- Leg al het vlees terug in de pan.
- Voeg 1 liter en het uienmengsel toe.
- Hak de uit de gele saus grof (als dat nodig is) en voeg ze ook toe.
- Voeg de , , kaneel, en toe.
- Breng de stoofpot aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ongeveer een half uur sudderen.
- Voeg de en de stukken winterwortel toe.
- Sluit de pan en laat het geheel nog 5 kwartier sudderen.
- Voeg regelmatig wat toe.
- Het geheel moet een soort bouillon / soep blijven en niet indikken.
- Vis vlak voor het opdienen de , de stukken en de kruiden (, ) uit de pan.
- De wortels en het vlees blijven in de stoofpot.
- Dien heet op.
- In Vietnam wordt deze stoofpot / 'soep' als lunch gegeten met brokken Frans stokbrood of met bun (dunne rijstnoedels).
- Chuc an ngon! / Eet smakelijk!
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2057 kcal | 102% | 8228 kcal |
Vetten | 171 g. | 245% | 684 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |