Tiramisu met amandellikeur
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Splits de 3 en klop het eiwit met de helft van de tot stijve pieken.
Klop de eidooiers met de resterende schuimig.
Meng de custard met de .
Schep het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven.
Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit lange op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi ze met en bak ze circa 15 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen.
Splits 3 .
Klop de eiwitten met de helft van de tot deze stijf is.
Klop de eidooiers met de resterende schuimig.
Roer de los en meng de eidooiers erdoor.
Schep het eiwit erdoor.
Meng de likeur met de .
Bedek de bodem van een ovenschaal met lange en kwast ze in met het koffiemengsel.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.
Leg er nog een laag lange op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover.
Strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
Bestuif voor het serveren met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tiramisú430m
-
Recept
Tiramisu445m
-
Recept
Wolkencake a la Tiramisu455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1193 kcal | 59% | 4772 kcal |
Vetten | 72 g. | 102% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 27% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 37 g. | 41% | 148 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |