Tiramisu met bosvruchten
- Herkomst Belgie
- Categorie Nagerechten
- Tiramisu recepten
- Bereiden
- Kookboek van ejansen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- op voorhand laten ontdooien.
- Doe 150 gram fijne en de Ti'Chef citroensuiker in een grote kom(4 liter inhoud) waarin je de bereiding maakt.
- Scheid het eiwit en de eidooier van elkaar.
- Voeg de eierdooiers bij de en klop dit tot een smeuïge (crème) massa.
- De er voorzichtig onder mengen. 1 koffielepel toevoegen.
- Hierbij voeg je het grootste deel (3/4) van de (met een deel van het sap) toe.
- Houd ¼ over om te versieren.
- Alles goed mengen en minimaal 5 minuten laten rusten.
- Het eiwit opkloppen tot sneeuwmousse.
- Dit spatel je voorzichtig onder de rest van de bereiding zodat je een luchtig beslag krijgt.
- Meng nu in een diep bord een beetje bosvruchtensap met (50 gram) en dip hierin heel even de onderzijde van de vingerkoekjes en schik de koekjes op de bodem van de rechthoekige schaal.
- Over deze bodem van koekjes giet je ongeveer de 1/2 van je beslag.
- Nu leg je een tweede laag licht gedrenkte koekjes op de bereiding en je eindigt met een laag beslag.
- Als je een kleine maar hoge schotel hebt kan je ook meerdere lagen leggen.
- De schotel slechts voor 2/3 vol doen daar het beslag nog een beetjes opstijft.
- Het beetje dat er overgebleven is, gebruik je als versiering.
- Het geheel afdekken met aluminiumfolie en minimaal 12 uur beneden in de koelkast laten rusten.
- Net voor het opdienen de overgebleven aanbrengen en een beetje bloemsuiker erover strooien.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tiramisu met bosvruchten
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1088 kcal | 54% | 4352 kcal |
Vetten | 69 g. | 99% | 276 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |