Tiramisu met speculaas
- Herkomst Belgie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van Martientje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Breek de en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de suikers geleidelijk met de eierdooiers totdat je een homogeen en schuimig mengsel hebt. - Voeg hier dan de mascarponekaas aan toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
Meng de en de in een diep bord en dompel de speculaaskoekjes hier eventjes in onder. - Zorg ervoor dat de koekjes niet volledig doordrenkt zijn.
Bedek de bodem van een schotel (ovenschotel of cakevorm) met de koekjes.
Overgiet dit met een laagje -eimengsel en dan opnieuw een laag koekjes.
Wissel zo de lagen af en eindig met een laag speculaaskoekjes.
Laat de schotel 4 uur opstijven in de koelkast.
Versier de schotel met chocoladepoeder net voor het opdienen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tiramisu met speculaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bosvruchtentiramisu met speculaas | 1 | Nagerechten |
Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone | 1 | Nagerechten |
Tiramisu met speculaas | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 320 kcal | 16% | 1920 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 138 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |