Tiramisu met speculaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Breek de en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
    Meng de suikers geleidelijk met de eierdooiers totdat je een homogeen en schuimig mengsel hebt.
  2. Voeg hier dan de mascarponekaas aan toe.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
    Meng de en de in een diep bord en dompel de speculaaskoekjes hier eventjes in onder.
  3. Zorg ervoor dat de koekjes niet volledig doordrenkt zijn.
    Bedek de bodem van een schotel (ovenschotel of cakevorm) met de koekjes.
    Overgiet dit met een laagje -eimengsel en dan opnieuw een laag koekjes.
    Wissel zo de lagen af en eindig met een laag speculaaskoekjes.
    Laat de schotel 4 uur opstijven in de koelkast.
    Versier de schotel met chocoladepoeder net voor het opdienen.
25
25
25

Variaties op Tiramisu met speculaas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tiramisu met speculaas
VariatieAantalGang
Bosvruchtentiramisu met speculaas1Nagerechten
Verrine tiramisu met speculaas en mascarpone1Nagerechten
Tiramisu met speculaas1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
320 kcal
16%1920 kcal
Vetten
23 g.
33%138 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu met speculaas