Tiramisu van cake, vanilleijs en banaan met caramelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de en pers het sap uit.
  2. Snijd de in blokjes van 1 cm.
  3. Bak in een klein beetje olie de gedurende 1 minuut aan, terwijl de pan steeds in bewging blijft.
  4. Voeg de toe en laat deze iets karamelliseren met de .
  5. Blus af met het limoensap, roer één keer door en haal de pan van het vuur.
  6. Voeg de geraspte limoenschil toe.
  7. Snijd het vanille ijs over de breedte in gelijke plakken van 1/2 cm dik.
  8. Bewaar de plakken op de folie in de diepvries.
  9. Snijd de cake over de breedte in 5 plakken van 1/2 cm dik, beleg 2 plakken cake met een laag bananencompote.
  10. Leg de plakken cake in de vriezer om iets op te laten stijven.
  11. Snijd de plakken ijs bij zodat ze net zo groot zijn als de plakken cake.
  12. Stapel ze zo op dat een laag cake, banaan, ijs, cake, banaan, ijs hebt.
  13. Dek af met de laatste plak cake en zet terug in de vriezer om verder op te stijven.
  14. Verwarm in een pannetje de op hoog vuur.
  15. Draai het vuur laag zodra de begint te smelten en laat de karamelisen zonder te roeren.
  16. De karamel is goed wanneer hij egaal bruin van kleur is.
  17. Haal de pan van het vuur en blus af met de .
  18. Roer goed door en voeg alroerende de vanillesuiker en toe.
  19. Maak af met een snufje en houd warm.
  20. Haal de cake uit de vriezer en snijd het met een warm scherp mes overdwars in 4 plakken.
  21. Serveer met de (warme) karamelsaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1004 kcal
50%4016 kcal
Vetten
56 g.
81%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
79 g.
30%316 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu van cake, vanilleijs en banaan met caramelsaus