Tiramisutaart
- Herkomst Italie
- Categorie Taart en gebak
- Tiramisu recepten
- Bereiden
- Kookboek van gerlinde
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Cakevorm:
- Bekleed de cakevorm met huishoudfolie.
- Week in koud water (5 minuten).
- Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de hete koffie.
- Leg op de bodem van de cakevorm lange , knip ze eventueel op maat.
- Besprenkel ze met een klein beetje .
- Klop de bijna stijf met en meng de erdoor.
- Klop de afgekoelde koffie met erdoor tot een romige crème.
- Vul de vorm met een laagje van deze crème.
- Doop de lange met de kant zonder in de en leg dit op de crème.
- Herhaal dit tot je eindigt met een laag crème.
- Maak de bovenkant glad en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
- Maar liever een hele nacht.
- Meng vlak voor het opdienen cacao met en strooi dit erover.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tiramisutaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tiramisutaartjes | 1 | Taart en gebak |
Aardbeien-tiramisutaart | 1 | Taart en gebak |
Tiramisutaart | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 443 kcal | 22% | 3544 kcal |
Vetten | 40 g. | 57% | 320 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 9 g. | 10% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |