Tiramisutaart
- Herkomst Italie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Aluminiumfolie
- Garde
- Magnetron
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe de koekjes in een plastic zak die je met je hand niet al te stevig dichthoudt.
- Verkruimel de koekjes door er met een steelpan op te slaan.
- In die steelpan laat je de smelten en daar roer je de koekkruimels door heen.
- Schep het koekmengsel in een ingevette (en eventueel met bakpapier bekleedde) springvorm en druk het stevig aan met de bolle kant van de lepel.
- Probeer het koekmengsel ook een opstaande rand van ongeveer vier centimeter te laten vormen.
- Dit moet nu dertig minuten afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven op 180). - Klop met een mixer (of garde/pollepel) de mascarpone/ glad.
- Voeg de toe en mix even kort.
- Ditzelfde herhaal je met de eidooiers.
- Het mengsel verdeel je gelijk over twee komen.
- Door een van deze kommen roer je de helft van de , en -extract.
Smelt nu de chocolade in een glazen schaaltje in de magnetron. - Verwarm steeds kort en roer dan door tot de chocolade nagenoeg glad is.
- Laat iets afkoelen en roer de koffie en likeur er door.
- Doe dit in de andere beslagkom met het mascarpone/roomkaasmengsel.
Maak de derde kom nu heel goed schoon. - Afwassen met afwasmiddel, heet water en dan drogen met schoon keukenrol.
- Hier doe je de eiwitten in.
- Deze klop je met een schone garde tot witte pieken.
- Je verdeelt de pieken over de twee beslagkommen.
Op je bodem lepel je nu om en om wit en bruin mengsel. - Haal er eventueel nog een paar keer een mes doorheen zodat het beslag echt mooi afwisselt (gemarmerd).
- Bak de taart 45 minuten en dek hem eventueel af met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt.
- Doe de oven uit en zet het deurtje open en laat de taart zo afkoelen.
- Zet het gebak daarna voor enkele uren in de koelkast.
Variaties op Tiramisutaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardbei tiramisutaart | 1 | Taart en gebak |
Tiramisutaartjes | 1 | Taart en gebak |
Tiramisutaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, roomkaas, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en roomkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 477 kcal | 23% | 4770 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 350 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |