Tiroler cheese cake
- Herkomst Oostenrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakvorm
- Handmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm 150 mililiter met 1 eetlepel lauwwarm.
- Haal het van het vuur en los er de in op.
- Kneed het mengsel samen met 375 gram tot een deeg.
- Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ca 10-15 minuten rijzen.
- Voeg 50 gram , 1 ei, 2 eetlepels en een snufje toe aan het deeg.
- Roer het deeg met de deeghaken van de handmixer glad.
- Laat het deeg nog eens 45-60 minuten op een warme plaats rijzen.
- Splits 4 en zet de eiwitten koud weg.
- Breng 1 liter met 200 gram , 1 zakje en de geraspte citroenschil aan de kook.
- Voeg het toe en laat alles op een laag vuur in 10-12 minuten tot een dikke crème garen.
- Zet het vuur uit.
- Roer het puddingpoeder glad met 6 eetlepels .
- Breng de rest van de aan de kook.
- Los het papje op in de en laat hem ca. 2 minuten doorkoken.
- Roer de vla door de hete .
- Roer er een voor een de eidooiers door.
- Klop het eiwit stijf met een snufje .
- Spatel het door de hete pudding en laat een beetje afkoelen.
- Vet een bakvorm in en bestuif hem met wat .
- Kneed het deeg kort door en bekleed de bakvorm hiermee.
- Bedek de randen goed.
- Laat het deeg afgedekt ca. 15 minuten rusten.
- Splits 2 .
- Klop de eiwitten stijf met wat .
- Meng de met de eidooiers en 1 zakje .
- Spatel het eiwit erdoorheen.
- Bedek de taartbodem eerst met de puddingmassa.
- Bestrijk de de pudding met het mengsel.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- ca. 35 minuten.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cheese-cake met bosbessen435m
-
Recept
Strawberry-Cheese cake41u15m
-
Recept
Tiroler Nusstorte41u15m
-
Recept
Kwark cake41u10m
-
Recept
Chocolade/vanille cake/taart41u
-
Recept
Luchtige naturel cake41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist en griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 294 kcal | 14% | 7056 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 360 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 480 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 264 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |