Tjap tjoy
- Herkomst China
- Categorie Roerbakgerechten
- Tjap tjoy recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de gemengde groenten schoon en snijd alles julienne.
- Snijd het en de in kleine stukjes.
- Schil de en snijd hem zeer klein, evenals de knoflookteentjes.
- Snijd de klein en wok hem 2 minuten in de olie.
- Voeg de groenten, sjalot, , gember en knoflook toe en wok 4 minuten op hoog vuur.
- Temper de hittebron en voeg de , de , de soyasaus, de en de toe.
- Verkruimel de tussen duim en wijsvinger en voeg toe.
- Laat de uitlekken, snijd ze klein en voeg ze toe.
- Warm alles goed door.
- Voeg als laatste eventueel de taugé toe.
- Bind de saus met een beetje aangemaakte of aardappelmeel.
- Kook ondertussen de volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af door een vergiet en spoel even af met koud water.
- Verdeel de over 2 voorverwarmde borden en schep er royaal de tjap tjoy overheen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tjap Tjoy445m
Variaties op Tjap tjoy
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tjap Tjoy | 6 | Rijstgerechten |
Tjap Tjoy met waterkastanjes | 1 | Gevogelte |
Tjap Tjoy met rijst | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 412 kcal | 20% | 824 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 34 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 2 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 58 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |