Rooster de jengkol.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de serehstengel(1 stuk) schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de laos(4 centimeter) en rasp deze fijn.
Maak de knoflook(2 tenen) schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes(4) schoon en snij deze fijn.
Pel de garnalen(200 gram) en verwijder het darmkanaal.
Verhit wat olie in de wok.
Bak hier in de ui en knoflook(2 tenen) tot de geuren vrijkomen.
Voeg vervolgens de sereh, daun salam(2), laos(4 centimeter), de lomboks(4)(8), jengkol, en garnalen(200 gram) toe.
Schep het geheel goed door om aanbranden te voorkomen.
Daarna 50 milliliter water(50 milliliter) en de ketjap toevoegen.
Schep het geheel goed door.
Kook tot de saus dikker wordt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.