Doe voor de saus de ,suiker en crème fraiche in een pan en voeg het water(1.25 deciliter)(6 eetlepels) toe.
Verhit op laag vuur tot de boter(65 gram)(85 gram) en suiker smelten, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.
Haal van het vuur en schenk in elk vormpje een ei(1 stuk).
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Doe het zuiveringszout(0.5 theelepels), de rozijnen(110 gram) en suikerstroop in een kom en schenk het kokendheet water(1.25 deciliter)(6 eetlepels) erbij.
Klop in een andere kom de boter(65 gram)(85 gram) met de suiker romig en klop het ei(1 stuk) erdoor.
Roer het rozijnenmengsel, bakmeel(125 gram), gemberpoeder(1 theelepel) en 2/3 van de walnoten(85 gram) erdoor.
Schep ze in de vormpjes, zet die op een bakplaat en bak de cakejes 35 minuten in de oven.
Laat ze even rusten terwijl je ondertussen de saus opwarmt.
Stort de cakejes op bordjes en verdeel de rest van de walnoten(85 gram) erover.
Schenk de opgewarmde saus erover en serveer meteen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.