Tofu-Bulgur-burgers of ovenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van elsmary
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Koekenpan
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Bereidingswijze:
- Doe de in een kom en begiet met het . Laat 15 minuten rusten tot het water geabsorbeerd is.
- Doe het brood in een schaal en begiet met de warme .
- Laat rusten tot het water geabsorbeerd is.
- Zorg dat alle groenten vooraf fijngeraspt of gesnipperd zijn.
- Sauteer alle fijngesneden groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Doe in een kom en zet apart.
- Laat de /tahoe uitlekken, verkruimel en voeg aan het groenten mengsel toe.
- Voeg hierbij het ei, de kaas, de kruiden, , en het geweekte brood en roer goed door.
- Doe het mengsel in een blender, voeg de toe en kneed dit nu goed door elkaar.
- Bereiding burgers:
- Maak gelijke porties van het mengsel.
- Gebruik een hamburger-mal of vorm stevige ballen die je vervolgens plat drukt om hamburgers te vormen.
- Met vochtige handen de hamburgers door volkoren wentelen.
- Verwarm een grote koekenpan op matig hoog vuur en giet er een halve kop plantaardige in ( moet ca 1,5 cm hoog staan).
- Bak enkele minuten aan elke kant, in hete bakolie (om de burgers samen te houden) tot ze goudbruin zijn.
- Uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier.
- Bereiding ovenschotel:
- Doe het mengsel in beboterde ovenschalen en bak op ca. 180 graden celsius in 30 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pikante bulgur420m
-
Recept
Gewokte groenten met tofu430m
-
Recept
Tofu met peultjes430m
-
Recept
Tofu met groenten440m
-
Recept
Eiermie met tofu430m
-
Recept
Tofu met wokgroenten420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bulgur kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus, bloem, volkorenbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- cheddarkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij en selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tofu
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 545 kcal | 27% | 2180 kcal |
Vetten | 97 g. | 139% | 388 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 284 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |