Tomatenchutney

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Deze chutney is meer chutney-achtig dan een echte chutney.
  2. Er komt namelijk amper verhitting aan te pas, alleen voor het warmen van het water.
  3. Overgiet de met kokend water, laat ze even staan, laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukken.
  4. Snijd ook de uitgeholde paprikaa en de halve klein.
  5. Meng beide met de tomaat.
  6. Eventueel met een mixter nog iets kleiner maken.
  7. Voeg wat en en de teen (uit de knijper) bij de groentemassa, mengen en even proeven.
  8. Eventueel wat kruiden toevoegen.
  9. Los de op in 1 of 2 lepels en meng deze door de tomatenmassa.
  10. Proef nog eens en doe de chutney over in een potje.
  11. Kan meteen gebruikt worden.
  12. Maar is ook een paar dagen in de koelkast te bewaren.
25
25
25

Variaties op Tomatenchutney

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tomatenchutney
VariatieAantalGang
Tomatenchutney3Sambals
Perziken-tomatenchutney1Jam en marmelade
Tomatenchutney (grote hoeveelheid)1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%261 kcal
Vetten
3 g.
4%3 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%33 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenchutney