Tomatenchutney

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan de stukken tomaat, of sjalotten, , , en de helft van de aan de kook.
  2. Temper de warmtebron en laat alles zachtjes doorkoken, tot een vrij dikke massa is verkregen.
  3. Roer er van tijd tot tijd in.
  4. Voeg de rest van de azijn, suiker en toe.
  5. Roer alles opnieuw door en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  6. Laat daarna alles nog 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Verwijder de .
  8. Vul de zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water omgespoelde potten of potjes met de tomatenchutney.
  9. Sluit de potten of potjes luchtdicht af met plastic folie of cellofaan.
  10. Schroef daarna eventueel deksels op de potten of potjes.
  11. Voorzie ze van etiketten met vermelding van inhoud en datum.
  12. Bewaar de chutney op een koele en donkere plek.
  13. De tomatenchutney smaakt na 3 tot 4 weken al erg lekker.
25
25
25

Variaties op Tomatenchutney

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tomatenchutney
VariatieAantalGang
Tomatenchutney3Sambals
Perziken-tomatenchutney1Jam en marmelade
Tomatenchutney (grote hoeveelheid)1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tomatenchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Beste mensen voeg a.u.b. geen 25 gram zout toe als u niet gelijk door naar de huisarts wil met een een hoge bloeddruk. Misschien als je ook wat minder suiker toevoegt dat je ook een wat gezondere hoev... Lees reactie
Chiel 4 juli 2013
Hoe lang is de chutney houdbaar na opening van het potje en voor het openen van het potje?
Anne 5 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
434 kcal
21%1736 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
104 g.
40%416 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenchutney