Tomatenchutney
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van joli2004
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng in een pan de stukken tomaat, of sjalotten, , , en de helft van de aan de kook.
- Temper de warmtebron en laat alles zachtjes doorkoken, tot een vrij dikke massa is verkregen.
- Roer er van tijd tot tijd in.
- Voeg de rest van de azijn, suiker en toe.
- Roer alles opnieuw door en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Laat daarna alles nog 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Verwijder de .
- Vul de zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water omgespoelde potten of potjes met de tomatenchutney.
- Sluit de potten of potjes luchtdicht af met plastic folie of cellofaan.
- Schroef daarna eventueel deksels op de potten of potjes.
- Voorzie ze van etiketten met vermelding van inhoud en datum.
- Bewaar de chutney op een koele en donkere plek.
- De tomatenchutney smaakt na 3 tot 4 weken al erg lekker.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Courgette-tomatenchutney420m
-
Recept
Tomatenchutney415m
Variaties op Tomatenchutney
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tomatenchutney | 3 | Sambals |
Perziken-tomatenchutney | 1 | Jam en marmelade |
Tomatenchutney (grote hoeveelheid) | 1 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Tomatenchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 434 kcal | 21% | 1736 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 104 g. | 40% | 416 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |