Tomatenchutney met gember

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. in heet water dompelen en ontvellen en daarna in stukken snijden.
  2. afspoelen.
  3. Daarna alle bestanddelen in een grote pan doen en door elkaar scheppen.
  4. Aan de kook brengen.
  5. Zonder deksel op de pan op zacht vuur de tomatenmoes in 1,5 uur laten inkoken tot een dikke moes.
  6. Regelmatig roeren.
  7. Potten en deksels goed schoonmaken met sodasopje.
  8. Afspoelen met heet water en laten uitlekken op een schone theedoek.
  9. Met een juslepel de potjes vullen tot aan de rand.
  10. Daarna goed afsluiten.
  11. Potten koel en donker wegzetten en na 2 weken is het gebruiksklaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tomatenchutney met gember heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

He Jaccor , Een poos terug heb ik eens iets geschreven over eeen ind. Kookworkshop. Heb je nog belangstelling hier voor? Volg op het moment lessen in authentieke indische gerechten. Door een super k... Lees reactie
ma-griet 27 mei 2014
Dit smaakte weer eens als van ouds
jaccor 15 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
467 kcal
23%1868 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
112 g.
43%448 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenchutney met gember