Tomatensoep
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Tomatensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van shasha_girl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was de en snijd hem in ringen.
- Snijd de in kleine stukjes, eerst half door midden en daarna in plakjes.
- De een kwartslag draaien en weer in plakjes snijden.
- Als je verse hebt moet je het vel van de halen.
- Om dit gemakkelijk te doen, maak je aan de onderkant van de tomaat met een mesje een kruisje.
- Doe de in een kom en giet er kokend op.
- Laat dit een halve minuut staan.
- Haal de er uit met een schuimspaan en leg ze in een kom met koud .
- Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen.
- Snijd de tomaat in stukken.
- Smelt de in een grote pan en doe er groenten en tomatenstukjes in.
- Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
- Roer er af en toe door.
- giet er nu 1,5 liter bij en los de bouillonblokjes op.
- Laat dit een halfuur koken op een laag vuurtje.
- Op smaak brengen met en .
- Lekker met stokbrood.
- Om het nog lekkerder te maken, kun je er gehaktballetjes uit een blikje door doen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lekkere tomatensoep420m
-
Recept
Tomatensoep met balletjes41u30m
-
Recept
Tomatensoep met zalm430m
-
Recept
Tomatensoep430m
-
Recept
Chinese tomatensoep440m
-
Recept
Lichtpikante tomatensoep42u
Variaties op Tomatensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tomatensoep | 27 | Soepen |
Chinese Tomatensoep | 17 | Soepen |
Verse tomatensoep | 5 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 56 kcal | 2% | 224 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |