Tomatensoep
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Tomatensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Trek 1 liter bouillon van soepvlees. - Minimaal 45 minuten zachtjes koken.
Fruit brunoise gesneden sjalot en Spaanse peper samen met de ansjovis in olijfolie.
Pureer de tomaten in een blender
Bereiding:
Verwijder de vleesresten uit de bouillon en giet de bouillon bij de sjalotten en gesmolten ansjovis.
Voeg ook de gepureerde tomaten toe en breng het langzaam aan de kook. - Ongeveer 5 minuutjes laten pruttelen.
- , en een snuifje toevoegen en op smaak brengen met en .
De soep moet een fris zure smaak hebben. - Anders wat citroensap toevoegen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tomatensoep410m
-
Recept
Verse tomatensoep410m
-
Recept
Tomatensoep415m
-
Recept
Zoet zure tomatensoep420m
-
Recept
Liekske's tomatensoep430m
-
Recept
Tomatensoep met croutons en basilicum415m
Variaties op Tomatensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tomatensoep | 27 | Soepen |
Chinese Tomatensoep | 17 | Soepen |
Verse tomatensoep | 5 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 32 kcal | 1% | 128 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |