Tomatensoep met grove croutons
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van Mesdag
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- -Verhit de oven op 220 graden.
SOEP
-Trek alle tomaatjes van de takken, maar laat wel een paar blaadjes zitten. - Snijd de grotere in kwarten en leg ze in een braadslede.
- Sprenkel er een flinke scheut olijfolie en peper en zout over.
- Snijd de doormidden en verwijder de zaadjes en leg bij de op de braadslede.
- Pers er de gepelde bij en hussel alles even vlug door elkaar en zet 12 tot 15 minuten in de oven.
-Pel de , hak ze in grove stukken en doe ze met een scheut olijfolie en een snufje zout in de hete pan. - Draai het vuur iets hoger en laat de onder regelmatig roeren zacht worden.
-Roer de door de en laat het vocht verdampen.
-Haal de braadslede uit de oven en kieper de hele boel bij de in de pan.
-Schenk de groenten in de pan heel voorzichtig in de keukenmachine. - Doe er het grootste deel van de bij en hak tot een vrij grove consistentie.
- Schenk de eerste portie van het mengsel over in een pan en en hak de tweede portie.
- Roer de soep goed door en voeg naar smaak zout en peper toe en garneer hem met een lepel creme fresh en peen paar blaadjes .
Croutons
-Scheur het brood in 8 gelijke stukken en leg in een braadslede. - Besprenkel met olijfolie en zout en zet het brood onder in de oven.
-Kijk hoe de croutons ervoor staan -zet de oven uit wanneer ze mooi goudbruin en lekker krokant zijn, maar laat ze wel staan om warm te blijven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ciabattabrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 129 kcal | 6% | 516 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |