Tomatensoep met Italiaanse balletjes
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Tomatensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de soeppan en fruit hierin in 2 eetlepels olijfolie, de , de fijngesneden steeltjes van de basilicum en de fijngesneden wortel.
- Ontvel ondertussen de door ze kruislings in te snijden aan de onderkant in 30 seconde in kokend water onder te dompelen.
- Voeg de toe aan de pan en laat even garen.
- Roer vervolgens de erdoor, voeg een deel van de bouillon toe en roer tot een gladde saus voordat je de rest van de boullion toevoegd.
- Voeg de gehalveerde ontvelde toe en laat 15 minuten koken.
- Meng het gehakt met de , de Italiaanse kriuden en en en draai en kleine balletjes van.
- Nadat de soep 15 minuten heeft gekookt, pureren met de staafmixer.
- Voeg de balletjes toe en laat weer 15 minuten koken.
- Voeg als laatste de , gesneden peterselie en basilicum toe.
- Breng op smaak met en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 344 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |