Tomatensoep met worstballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Tomatensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
- Knijp de in de vorm van balletjes rechtstreeks uit het vel in de hete olie.
- Bak ze onder voortdurend roeren ca. 5 minuten en neem ze uit de pan.
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Verhit 1 eetlepel olie in het braadvet en fruit ze.
- Bak de even mee.
- Roer de , het tomatensap en het erdoor.
- Breng op smaak met en , en .
- Laat aan de kook komen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Snijd de broodjes in dunne plakjes en bestrooi ze met de .
- Bak ze kort onder de grill totdat de gesmolten is.
- Pureer de soep en breng nogmaals op smaak.
- Verwarm de balletje in de soep.
- Serveer de soep met de crème faiche en de crostini.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en bouillonblokje
- worst en bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ciabattabroodjes
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en bouillonblokje
- worst, bouillonblokje, kruiden, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 49 kcal | 2% | 196 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |