Tomatensoep met zalm

Ingrediënten

+ -
print

Visbouillon:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Voor de visbouillon:
    De groenten schoon maken en grof snijden,koppen en graten grof hakken (kieuwen en ogen verwijderen, geeft een bittere smaak).
    Zet de groenten aan in een beetje olie,voeg de graten en koppen erbij, deze nog even kort aanzetten.
  2. Voeg het en de erbij, aan de kook brengen en afschuimen.
  3. Kruiden en erbij doen en 25 minuten zachtjes laten trekken.
  4. Zeven door passeerdoek en op smaak brengen met en .
    Pel en snipper de en knoflookteentjes.
    Fruit de in de en voeg de knoflook en bij de en fruit nog even mee.
  5. Voeg de en toe en breng aan de kook en laat 30 minuten zacht koken.
  6. Pureren met staafmixer en op smaak brengen met en (voorzichtig).
    Van vel en bruin vet verwijderen.
  7. julienne snijden.
  8. De ontvellen en het vruchtvlees julienne snijden.
  9. Hak de , en de basilicum fijn, van elk 2 eetlepels.
  10. Knip de bieslook fijn.
    Klop tegen uitserveren de eidooiers met de room los
    Serveren:
    Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en roer het eierdooiermengsel door de soep.
  11. Voeg de zalmreepjes, tomatenreepjes en de helft van de gehakte groene kruiden aan de soep toe.
  12. Schep de soep in warme soepkommen en garneer met de rest van de kruiden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
  • visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
  • zalmfilet en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
564 kcal
28%6768 kcal
Vetten
12 g.
17%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatensoep met zalm