Tomatentorentjes met kaneel en ham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Leg de 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel ze en snijd in stukjes.

    Verhit de in een diepe pan.
  3. Bak de ui 3 minuten.
  4. Voeg de knoflook en de suiker toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg de , het halve Knorr bouillonketeltje groenten, de azijn en de toe.
  6. Laat het samen 10 minuten zachtjes koken.
  7. Geregeld roeren.
  8. Pureren met een staafmixer.

    Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water een paar minuutjes weken tot ze zacht zijn.
  9. Knijp ze uit en roer ze van het vuur af door het tomatenmengsel.

    Spoel 4 hoge vormpjes, schaaltjes of kopjes van minimaal 150 milliliter inhoud met koud water en vul ze met het tomatenmengsel.
  10. Laat afkoelen en dan in de koelkast laten opstijven en bewaren:
  11. minimaal ongeveer 4 uur, maximaal 24 uur.

    Maak de randen van de tomatentorentjes voorzichtig los van de vormpjes en stort ze op 4 borden.

    Leg de ham er 'golvend' naast en strooi het raketkruid erover.
  12. Druppel er eventueel een paar druppeltjes naast en strooi wat op de rand van de borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
33 kcal
1%132 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatentorentjes met kaneel en ham