Tompoezen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Ontdooi het bladerdeeg en leg 2 plakjes op elkaar.
Rol de plakjes uit en prik ze in met een vork.
Snijd de randjes recht en snijd de plakjes doormidden.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg circa 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat het bladerdeeg afkoelen.
Breng 450 milliliter melk met de suiker aan de kook.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de eidooiers.
Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor.
Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plastic folie afkoelen.
Klop de slagroom stijf en week de gelatine in koud water.
Roer de banketbakkersroom los in een kom.
Smelt de gelatine in een pannetje en roer de gelatine door de banketbakkersroom.
Spatel de room erdoor en laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.
Garneren:
Roer het bietensap door de poedersuiker en bestrijk de bovenkant van 8 plakjes bladerdeeg ermee.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit banen op de 8 resterende plakjes bladerdeeg.
Leg de kapjes erop en spuit er een baan slagroom op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tompoezen41u
-
Recept
Suikervrije tompoezen450m
Variaties op Tompoezen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tompoezen | 2 | Nagerechten |
Kokostompoezen | 1 | Taart en gebak |
Suikervrije tompoezen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, room, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, poedersuiker, suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1293 kcal | 64% | 5172 kcal |
Vetten | 70 g. | 101% | 280 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 77 g. | 29% | 308 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |