Tompoezen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gele room:

Voor de slagroom:

Voor de fondant:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Rol van het korstdeeg een plak van 25 x 40 cm.
  2. Leg dit op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik de plak met een vork om de centimeter met gaatjes in om de korst werking tegen te gaan.
  3. Bak de tompoesplak vervolgens af op 180 graden gedurende 25 minuten mooi krokant.
  4. Kook intussen van de ingrediënten de gele .
  5. Als de plak gaar is snij deze over de lengte in twee helften en verdeel op een daarvan de gele leg de andere helft hier boven op, met de gladde kant boven.
  6. Maak van de en een mix en voeg een beetje toe.
  7. Roer dit totdat je een hele stijve massa krijgt.
  8. Verwarm het vervolgens op tot een temperatuur van circa 40 – 50 graden.
  9. Schenk de fondant op de bovenplak van de tompoes en strijk het vlak met een glaceer mes.
  10. Laat de fondant drogen en klop intussen de op.
  11. Snij de tompoezen 4 tot 5 centimeter breed en werk ze af met een toefje .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tompoezen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tompoezen
VariatieAantalGang
Tompoezen2Nagerechten
Kokostompoezen1Taart en gebak
Suikervrije tompoezen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, melk, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taartjes
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%4424 kcal
Vetten
24 g.
34%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%88 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tompoezen