Tongfilets met een krokant jasje
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was en droog de en snijd ze overlangs in vieren.
- Snijd ze vervolgens in plakjes van ca. 1 cm dik.
- Strooi de op een bord.
- Wentel de tongfilet erdoor, zodat ze aan alle kanten met een dun laagje bedekt zijn.
- Bestrooi ze aan beide kanten met .
- Schenk het in een steelpannetje en laat 5 minuten op hoog vuur koken.
- Neem de pan van het vuur.
- Voeg 1 klontje toe aan het sap, laat de goed mengen met het sap.
- Verwarm 2 koekenpannen op een hoog vuur.
- Schep zodra de pannen heet zijn 2 klontjes in elke pan.
- Leg zodra de is gesmolten en begint te bruisen de in de grote pan en in de andere de plakjes courgette.
- Bestrooi de met een snufje zout.
- Bak de en de ca 3 minuten, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 2-3 minuten ze moeten goudbruin zijn.
- Serveer de en de met de grapefruitboter.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tongfilets op een bedje van prei met witte wijn saus430m
-
Recept
Pangafilet in een krokant jasje415m
-
Recept
Koolvisfilet in een jasje41u40m
-
Recept
Kabeljauw in een jasje430m
-
Recept
Schelvis op een bedje van spitskool450m
-
Recept
Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 114 kcal | 5% | 456 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |