Tonijn-shii take saté met zoete ketjapsaus en taugésalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tonijnsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van meikevanderlaan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Begin met de saus:
- Pel en snipper en héél fijn.
- Snijd ook de rawits heel fijn, maar verwijder eventueel eerst de zaadjes als u het niet té heet wilt maken!
- Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem en bak hierin sjalot, en rawits bruin en knapperig.
- Geef het even de tijd.
- Giet de soyasaus erbij en voeg de palmsuiker toe, laat even pruttelen tot de saus lekker indikt en roer tenslotte het van de erdoor.
- Haal de pan van het vuur.
- Snijd de in mooie blokjes en rijg deze aan houten prikkers met om en om .
- Snijd de overlangs doormidden en haal de zaadjes eruit met een lepeltje.
- Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes (brunoise).
- Schil en rasp de en meng deze met de taugé door de komkommerblokjes.
- Voeg nu het en rasp van de limoen toe en de grof gesneden basilicum.
- Grill de tonijnsateetjes kort om en om.
- Serveer ze met de komkommer-taugésalade, een schepje zoete en garneer tenslotte met knoflookkiemen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus)440m
-
Recept
Kabeljauw in sambal-ketjapsaus410m
-
Recept
Saté Pedis Monkfish Dengan Kapur (lekker zuur en pittig visje)445m
-
Recept
Cumi-Cumi Ketjap (Inktvisreepjes met kruidige ketjapsaus)445m
-
Recept
Udang asem manis (garnalen in zoete saus)445m
-
Recept
Ikan Bakar (licht mildgekruide tonijn)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 367 kcal | 18% | 1468 kcal |
Vetten | 25 g. | 35% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |