Tonijnfilet op mie met koriander
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
- Tonijn recepten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Voor de dressing:
- doe , , chilisaus, suiker, en de in een kleine kom en meng alles rustig door elkaar.
- Verhit de in een grillpan.
- Voeg de tonijn toe en bak hem op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten tot hij naar smaak doorbakken is.
- Leg de filets op een warm bord en dek het af en houd het warm.
- Doe de mie in een grote pan met licht gezouten water en breng het aan de kook.
- Kook de mie in 4 minuten gaar.
- Laat het goed uitlekken.
- Doe de helft van de dressing en de helft van de en bij de mie en schep alle door elkaar.
- Snijd de tonijn in even grote blokjes of plakjes.
- Verdeel de mie over de borden en leg de tonijn er boven op.
- Meng de rest van de dressing met het restant lente ui en en verdeel dit over de tonijn.
- Garneer met limoenpartjes TIP:
- Indien gewenst kan de tonijn ook in zijn geheel worden serveerd, dan moet u de mie op 1 grote schaal apart serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 61 kcal | 3% | 244 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |