Tonijnpasta

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar.
  2. Open de blikjes tonijn, verdeel de tonijn in stukjes en houd wat olie achter.
  3. Spoel de af en dep ze droog.
  4. Borstel de onder lauwwarm water af.
  5. Rasp wat van de schil en halveer de .
  6. Pers één helft uit Halveer de tomaatjes.
  7. Giet de pasta af en laat kort uitlekken.
  8. Doe de pasta terug in de pan samen met de stukjes tonijn, de olie van de tonijn, de , het citroensap en de de citroenrasp.
  9. Meng de en de stukjes tomaat erdoorheen.
  10. Verdeel over diepe borden, schaaf hierboven wat kaas en bestrooi met .
25
25
25

Variaties op Tonijnpasta

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tonijnpasta
VariatieAantalGang
Magere Tonijnpasta-salade1Maaltijdsalades
Tonijnpastasalade1Bijgerechten
Tonijnpastaschotel1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in tonijn op olie
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in tonijn op olie
  • tonijn op olie is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tonijnpasta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker. Een heerlijke frisse pasta voor de warme dagen!
Jolanda 13 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
597 kcal
29%2388 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tonijnpasta