Tonijnrol
- Herkomst Italie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van shiva
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Braadpan
Bereidingswijze
- Snijd 6 grote bladen van de en kook ze tot een paar minuten in ruim water met zout.
- Week het brood in melk en knijp het uit.
- Snijd de en peterselie klein, doe , peterselie, brood in de keukenmachine samen met 1 , peper en zout.
- Laat goed mengen maar niet te fijn worden.
- Spreid de koolbladen zodanig dat er een rol kan worden gevormd, laat de bladen elkaar overlappen, leg hierop de gerookte en vervolgens de tonijnmassa.
- Bind dit op als een rollade, laat deze rol 1 uurtje in de koelkast opstijven.
- Schil, was en maak schoon de , , en .
- Snijd alles in dobbelsteentjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Doe een flinke scheut in een braadpan en doe hier de groenten bij met knoflook.
- Laat dit even aanbraden en blus dit of met groentebouillon.
- toevoegen, even doorroeren en op dit groentemengsel de rollade leggen.
- Laat 35 minuten zachtjes sudderen.
- Verwijder het rolladetouw, snijd de rol in plakken, doe het groentemengsel op een platte schaal en leg hierop de plakken.
Variaties op Tonijnrol
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tonijnrolletjes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 232 kcal | 11% | 928 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |