Tonijnsalade
- Herkomst Thailand
- Categorie Maaltijdsalades
- Tonijnsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van Taibahr
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Marineer de visblokjes 1 uur in een mengsel van vissaus, limoensap en suiker.
Laat daarna goed uitlekken en vang de marinade op.
Bereidingswijze:
Verhit de wok of grote koekepan goed heet.
Giet de olie erin.
Voeg tonijn toe en roerbak 1 minuut.
(De vis moet van binnen rose blijven).
Schep de tonijn op een voorverwarmde schaal
Giet het teveel aan olie uit de wok en blus af met de marinade en laat maximaal 30 seconde inkoken.
Giet het vocht over de tonijn.
Schep de plakjes tomaat, bosui, sjalot, pepers, koreander en basilicum door de warme tonijn en serveer meteen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tonijnsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tonijnsalade | 22 | Salades |
Aardappel-tonijnsalade | 3 | Maaltijdsalades |
Broodje tonijnsalade | 2 | Sandwiches |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 78 kcal | 3% | 312 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |