Tonijnsalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Tonijnsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Laat de tonijn uitlekken.
- Halveer de tomaatjes en .
- Snijd de in reepjes.
- Snijd de in blokjes.
- Snijd de in ringetjes.
- Roerbak de groente 2 minuten en laat ze afkoelen.
- Meng de , , azijn en mosterd tot een dressing.
- Breng het op smaak met zout.
- Voeg de tomaatjes, groente, basilicum en tonijn toe aan de dressing en meng het goed door elkaar.
- Verdeel over 2 bordjes de sla.
- Schep de tonijnsalade op de sla.
- Garneer met de geraspte kaas.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tonijnsalade uit de tijd van de bijbel410m
-
Recept
Tonijnsalade met cherrytomaatjes44u30m
-
Recept
Duivelse tonijnsalade430m
-
Recept
Tonijnsalade410m
-
Recept
Tonijnsalade410m
-
Recept
Tonijnsalade410m
Variaties op Tonijnsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tonijnsalade | 22 | Salades |
Aardappel-tonijnsalade | 3 | Maaltijdsalades |
Super tonijnsalade | 2 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tonijn op olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tonijn op olie
- tonijn op olie is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 185 kcal | 9% | 370 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 22 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |