Tortellini met spinazievulling

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de ham in reepjes.
    Snijd de ui fijn.

    Maak het pastadeeg:
    Stort de twee soorten bloem op het werkblad.
    Maak in het midden een kuiltje en strooi het zout aan de buitenkant daarvan.
    Klop 3 eieren met 8 eidooiers los en doe ze in het kuiltje.
    Roer met de vingers van binnen uit tot een papje waarbij je steeds meer bloem meeneemt
    Kneed daarna 6 minuten goed door tot een soepel, droog deeg.
  2. Leg 30 minuten in de koelkast.

    Maak de vulling:
    Blancheer de basilicum, peterselie, marjolein en de spinazie enkele seconden in kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijswater.
    Laat goed uitlekken.
    Hak ze fijn en meng met 1 ei, 1 eiwit, 350 gram risotto, 75 gram Parmezaan en 65 milliliter room.
  3. Kruid met peper en zout.
    Zet koel weg.

    Maak de saus:
    Doe de tomaten mét takjes (voor extra smaak), de ui, peper en knoflook in een pan en overgiet met een scheut olijfolie.
    Laat 1 uur pruttelen, verwijder de takjes en duw de rest door de roerzeef.
    Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper en zout.
    Rol het pastadeeg uit.
    Neem niet te grote stukken en rol ze met een deegrol dun uit.
  4. Sla ze dubbel en rol ze weer uit.
    Herhaal dit vier keer voor elk stuk.
    Rol het dan uit tot een lap van ongeveer 1 mm dik.
    Werk zo al het deeg op.
    Steek rondjes (12 cm diameter) uit het deeg.
    Leg op elk rondje wat vulling met een Parisienneboor.
    Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en vouw ze dicht.
    Pak dan zo’n halvemaantje in je hand en vouw de ronde kant om, naar je toe.
    Vouw de zijkanten rond wijs- en middelvinger naar elkaar toe.
    Bestrijk de uiteinden met losgeklopt ei en druk ze tegen elkaar aan.
    Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg er een flinke snuif aan toe.
    Doe er de tortellini in en kook ze tot ze komen bovendrijven (ongeveer 3 minuten).
    Meng met de saus en werk af met reepjes gedroogde en wat jonge .
    Overgiet met een scheutje olie, rasp er wat over en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griesmeel, spinazie, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, eidooiers, eiwit
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1512 kcal
75%6048 kcal
Vetten
90 g.
128%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%376 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tortellini met spinazievulling