Tortellinisalade met zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Hapjespan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar.
  2. Boen de schoon en trek met een dunschiller van de helft van de dunne slierten gele schil.
  3. Rasp de rest van de schil.
  4. Pers de .
  5. Doe 2 eetlepels basilicum met de yoghurt, o,5 eetlepel geraspte citroenschil, o,5 eetlepel citroensap, 2 eetlepels en en naar smaak in de keukenmachine en meng alles tot een groene saus.
  6. Snijd de in repen van 3-4 cm.
  7. Verwarm 2 eetlepels in een hapjespan en leg de zalm erin.
  8. Strooi er wat en op.
  9. Sprenkel er 1-2 eetlepels citroensap over en laat de zalm afgedekt in 3-4 minuten beetgaar worden.
  10. Klop in een kom 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels , 0,5 geraspte citoenschil en en tot een dressing.
  11. Giet de af en schep de nog warme pasta door de dressing.
  12. Meng de pasta luchtig met de en de citroenschil.
  13. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de stukken zalm er boven op.
  14. Schep de basilicumsaus erover en garneer met wat basilicumblaadjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tortellini is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
414 kcal
20%1656 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tortellinisalade met zalm