Tortilla
- Herkomst Spanje
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van AVZ14021990
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Zet een wokpan op het vuur en doe er een laag in.
- Snij de en de in kleine stukjes.
- Wanneer de warm is, de en de samen in de bakken tot de goudgeel zijn.
- Let op!
- Zorg dat de uien niet te bruin worden.
- Schep alles uit de en doe het in een grote kom.
Voeg de knoflook, en toe aan het aardappel/ mengsel. - Kluts de 4 en voeg ze toe in bij de /.
- Even mengen en doe dit in een koekenpan.
Bak het net als een omelet zodra de zijkanten goed gebakken zijn kunt u het omdraaien met een bord of een deksel van een pan, en bak de andere kant totdat ook deze goed gaar is. - Laat hem nog even door garen om de binnenkant ook goed gaar te krijgen.
De gaarheid kunt u testen door gaatjes in de bovenkant te prikken met een vork en er dan op te duwen. - Als er dan ei om hoog komt is hij nog niet goed, en moet het nog iets langer bakken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tortilla
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaanse Tortilla | 7 | Eiergerechten |
Tortilla | 3 | Hapjes |
Tortilla pizza | 2 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1135 kcal | 56% | 4540 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |