Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Tortilla Recept | MijnReceptenboek.nl

Tortilla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook en de .
  2. Snijd de rode in smalle ringetjes (verwijder eerst de zaadjes) en de en de rode in blokjes.
  3. Was of schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

    Bereidingswijze:
    Verhit een diepe koekepan van ca. 25 cm.
  4. doorsnee boven een hoge vlam.
  5. Doe een flinke scheut in de pan en laat goed heet worden.
  6. Draai het vuur laag en voeg de en uien toe.
    Laat het geheel 15-20 minuten bakken tot de zacht zijn.
  7. Voeg ondertussen , en toe.
  8. Als de bijna zacht zijn, voeg je de gehakte knoflook toe.
  9. Klop ondertussen de los in een grote kom en voeg royaal en toe.
  10. Voeg een flinke scheut toe en roer even door.
  11. Roer de gehakte rode , en door de eiermix.
  12. En als de aardappels zacht zijn, voeg je die ook toe (met de uien en knoflook).
  13. Roer even door en laat een minuut of 5 staan.
  14. Doe weer wat in de pan als deze niet meer vettig is en breng de pan weer goed op temperatuur.
  15. Giet het eiermengsel in de pan, strijk glad aan de bovenkant en draai het vuur laag.
  16. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla zo stollen tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant vrijwel droog.
  17. Maak met een spatel de zijkant van de tortilla los en plaats een groot bord op de pan.
  18. Keer de pan met bord en al om zodat de tortilla op het bord terecht komt.
  19. Laat de tortilla weer in de pan glijden (hij ligt nu dus ondersteboven met de gare kant naar boven toe).
  20. Ga met de spatel langs de rand zodat de tortilla een mooie ronde rand krijgt.
  21. Laat de tortilla nog een minuut of 3 bakken totdat ook deze onderkant goudbruin is.
  22. Neem de pan van het vuur en laat de tortilla op een bord glijden.
  23. Laat minstens 5 minuten staan alvorens de tortilla aan te snijden.
  24. Garneer met wat takjes of beislook.
  25. Warm of op kamertemperatuur serveren.
  26. Voor een maaltijd snijd je hem in punten, voor borrelhapjes in blokjes.
25
25
25

Variaties op Tortilla

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tortilla
VariatieAantalGang
Spaanse Tortilla7Eiergerechten
Tortilla3Hapjes
Tortilla pizza2Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • chorizo kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
154 kcal
7%770 kcal
Vetten
5 g.
7%25 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%115 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tortilla