Ontdoe de ’s van de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de helft van de boter(75 gram) in een pan.
Knijp hierin de teentjes knoflook(2 teentjes) uit, voeg de sjalotjes(2) en paprika(1 stuk)(1 stuk)’s toe en bak op een middelmatig vuur gedurende ca. 5 min.
Voeg dan de in schijfjes gesneden champignons(200 gram) toe en de ontvelde en in blokjes gesneden tomaat en bak nog eens 5 min.
Zet het vuur laag en bestuif lichtelijk met wat bloem(1 eetlepel).
Voeg de runderfond al roerende toe totdat een gladde saus wordt verkregen, die beslist niet te dik mag zijn.
Voeg de tomatenpuree(1 eetlepel) toe, de paprikapoeder(1 theelepel), het ½ bouillonblokje en de cayennepeper(1 stuk) en laat de saus onder voortdurend roeren indikken.
Verhit ondertussen de rest van de boter(75 gram) in een koekenpan en bak hierin de tournedos om en om tot de gewenste gaarheid.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze aan beide zijden met een weinig zout(1 stuk) en vers gemalen peper(1 stuk).
Leg ze op voorverwarmde borden.
Blus het braadvet met een klein beetje water en voeg dit al roerend toe aan de saus.
Neem een kleine pollepel of diepe sauslepel in giet daar 5 cl wodka(5 centiliter) in.
Verhit dit boven een vuurtje totdat de vlam erin slaat.
Flambeer de saus door op een hoog vuur de brandende wodka(5 centiliter) er al roerend bij de gieten.
Haal de pan van het vuur als de wodka(5 centiliter) is uit gebrand en roer de crème fraiche eronder.
Breng op smaak met eventueel wat zout(1 stuk) en cayennepeper(1 stuk).
Giet de saus over de tournedos en geef er kleine frietjes en perziken uit blik bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
Gluten
vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
Koemelk
boter en vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.