Tournedos Stroganoff

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de fijn.
  2. Ontdoe de ’s van de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Verhit de helft van de in een pan.
  4. Knijp hierin de uit, voeg de en ’s toe en bak op een middelmatig vuur gedurende ca. 5 min.
  5. Voeg dan de in schijfjes gesneden toe en de ontvelde en in blokjes gesneden tomaat en bak nog eens 5 min.
  6. Zet het vuur laag en bestuif lichtelijk met wat .
  7. Voeg de runderfond al roerende toe totdat een gladde saus wordt verkregen, die beslist niet te dik mag zijn.
  8. Voeg de toe, de , het ½ bouillonblokje en de en laat de saus onder voortdurend roeren indikken.
  9. Verhit ondertussen de rest van de in een koekenpan en bak hierin de tournedos om en om tot de gewenste gaarheid.
  10. Neem ze uit de pan en bestrooi ze aan beide zijden met een weinig en vers gemalen .
  11. Leg ze op voorverwarmde borden.
  12. Blus het braadvet met een klein beetje water en voeg dit al roerend toe aan de saus.
  13. Neem een kleine pollepel of diepe sauslepel in giet daar 5 cl in.
  14. Verhit dit boven een vuurtje totdat de vlam erin slaat.
  15. Flambeer de saus door op een hoog vuur de brandende er al roerend bij de gieten.
  16. Haal de pan van het vuur als de is uit gebrand en roer de crème fraiche eronder.
  17. Breng op smaak met eventueel wat en .
  18. Giet de saus over de tournedos en geef er kleine frietjes en perziken uit blik bij.
25
25
25

Variaties op Tournedos Stroganoff

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tournedos Stroganoff
VariatieAantalGang
Tournedos Stroganoff1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • boter en vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%1184 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tournedos Stroganoff